
Składniki:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka soli
1/2 pół łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki ciepłej wody
1 łyżka oliwy z oliwek
Dodatki:
sos pomidorowy
cebula
pomidory
salami
Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia, oliwą z oliwek i wodą. Z ciasta zagnieść kulkę, będzie ono trochę lepiące, więc warto rozwałkować je szklaną butelką. Rozwałkowane ciasto smarujemy sosem pomidorowym, kładziemy plastry mozzarelli i ulubione dodatki. Ja moją pizzę zrobiłam z bakłażanem, który przed upieczeniem wcześniej posypałam solą żeby uniknąć gorzkiego smaku. Przygotowaną pizzę, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz