12 lipca 2013

Krewetki z czosnkiem


 Uwielbiam krewetki! Najlepsze są z czosnkiem, bez dodatkowych przypraw i kombinacji, po prostu usmażone na oliwie z oliwek. Uwielbiam maczać świeżą bagietkę w powstałym w czasie smażenia sosie. Cóż może być lepszego, niż lekki obiad ze smażonymi krewetkami w czasie letnich upałów?



Składniki:
(2 porcje)
3 ząbki czosnku
250 g. krewetek
oliwa z oliwek
natka pietruszki
cytryna



Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić czosnek pokrojony w plasterki, chwilę podsmażyć
i dorzucić krewetki. Smażyć około 3-4 minut z obu stron. Na koniec smażenia posypać pietruszką. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny, podawać ze świeżą bagietką.


2 komentarze:

  1. Pycha! Chociaż przed chwilą zjadłam obiad, skusiłabym się na takie krewetki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo apetyczne zdjęcia :-)

    OdpowiedzUsuń