21 lipca 2013

Zupa z nachos

Zupa z nachos jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej wykonanie nie zajmie zbyt wiele czasu. Właściwie wszystko sprowadza się do zagotowania zmiksowanych pomidorów i wrzucenia pokrojonych dodatków. Co może być bardziej prostego?
Uwielbiam w tej zupie ciągnącą się mozzarellę i chrupiące nachos.


Składniki:
(2 porcje)
1 puszka pomidorów krojonych
1 kulka mozzarelli z zalewy
1/2 awokado
nachos (według uznania)
chilli
sól



Przygotowanie:
Pomidory z puszki przelewamy do garnka i miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie pomidory zagotowujemy, dodajemy sól i chilli, zupa powinna być raczej pikantna, niż łagodna. Jeżeli zupa jest za gęsta można dolać wody.
W piekarniku podgrzewamy nachos. Mozzarellę i awokado kroimy w kostkę. Ser wrzucamy do głębokiego talerza i zalewamy gorącą zupą, posypujemy awokado i ciepłymi nachos. 
Jeżeli mamy ochotę możemy dodać łyżkę gęstej śmietany lub jogurtu.


2 komentarze:

  1. Ale piękne kolory ma to danie, aż chce się zjeść poszczególne składniki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Energetycznie - tak jak lubię :)

    OdpowiedzUsuń