25 października 2013

Smoothie z mango i jagodami

W każdy spokojny weekendowy poranek mam czas na przygotowanie i picie różnych koktajli. Głównie oparte są one na jogurcie, mleku, owocach, ziarnach lub płatkach owsianych. Chciałabym móc pić taki koktajl codziennie na śniadanie, ale brak czasu i hałas jaki powoduje blender skutecznie mnie do tego zniechęca, dlatego też pozostają weekendy. Uwielbiam błogostan, który panuje w sobotni poranek, a lekki koktajl zastępuje mi śniadanie i daje mi poczucie sytości.





Składniki:
1 duża garść jagód lub 2 łyżki jagód w syropie
1/4 mango
150 gram jogurtu bałkańskiego
1/3 szklanki mleka

Dodatki: miód, płatki owsiane, pestki dyni, pestki słonecznika, siemię lniane.

Przygotowanie:
Mango obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, wszystkie pozostałe składniki wrzucamy (wlewamy) do wysokiego naczynia i miksujemy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.

3 komentarze:

  1. Ja też mam czas no koktajle głównie w weekendy, niestety. Kolor jest przepiękny!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudo! koniecznie spróbuję, a co do głośnych poranków... Zawsze można przygotować koktajl wieczorem, rano smakuje równie dobrze! Sprawdzałam :)

    OdpowiedzUsuń