19 września 2013

Czekoladowe kakao


Niestety nie uchroniłam się przed jesiennym przeziębieniem. Dopadła mnie gorączka i katar. Postanowiłam się wzmocnić tym co daje najwięcej przyjemności w życiu i od czego tak wiele osób jest uzależnionych. Leczę się czekoladą! Pyszna, gorąca i gęsta...











Składniki:
(2 filiżanki)
300 ml mleka
2 czubate łyżki prawdziwego kakao
1/3 tabliczki gorzkiej 90% czekolady
1 czubata łyżka brązowego cukru
Opcjonalnie: chilli

Przygotowanie:
W garnuszku podgrzewamy mleko, wsypujemy 2 łyżki kakao i dobrze mieszamy. Następnie wsypujemy 1 łyżkę cukru brązowego i wrzucamy połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy do momentu aż czekolada się rozpuści i całość zagotuje. Na koniec możemy dodać szczyptę chilli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz